جک پالت چیست؟

جک پالت یکی از ماشین آلات مکانیکی و دستی حمل بار است در انبارها و مکان های کوچک و بزرگ مورد استفاده قرار می گیرد. این دستگاه در تناژ های مختلف نسبت به نیاز مشتری تولید می‌شود. در این مقاله به بررسی جک پالت و انواع آن می پردازیم.

انواع جک پالت یا پالت تراک

جک پالت ها در انواع مختلفی همچون جک پالت دستی (استاندارد)، جک پالت برقی (پالت تراک برقی)، جک پالت قیچی، جک پالت ترازو دار و جک پالت گاوانیزه (ضد زنگ) تولید میشوند که هر کدام از این نوع جک پالت ها بسته به نیاز مصرف کننده خریداری و استفاده میشود در ادامه به بررسی آنها می پردازیم.

همچنین جهت اطلاع از قیمت لیفتراک و سفارش و خرید لیفتراک هم می توانید با کارشناس فروش ما در کارا ماشین ارتباط برقرار کنید.

جک پالت دستی یا استاندارد

جک پالت دستی یا استاندارد دارای عرض ۵۵cm و طول شاخک در ابعاد متفاوت ۱۱۵cm و 80cm است. و جهت استفاده از پالت های چوبی ( که معمولا طول و عرض آنها کمتر از ۱ متر است ) و یا بارهایی که طول و عرضی کمتر از ۱ متر دارند مناسب است. جک پالت های استاندارد کارا ماشین در تناژهای ۲.۵ تن، ۳ تن تولید و به بازار عرضه  می شوند.

جک پالت دستی یا پالت تراک دستی

جهت مشاهده و  خرید جک پالت کارا ماشین کلیک کنید.

جک پالت برقی یا پالت تراک برقی

در جک پالت برقی یا پالت تراک برقی نیروی محرکه ای که باعث جا به جایی بار می شود نیرو برق است که از طریق باتری های قابل شارژ تامین می شود. پالت تراک های کارا ماشین در تناژ 1.5 تن تولید می شود که قابلیت حمل بار با سرعت 4 الی 4.5 کیلومتر در ساعت دارا می باشد. طول شاخک به کار رفته در پالت تراک برقی 1.63متر می باشد و توانایی بالابری بار را تا ارتفاع 11cm نیز دارد . کاربری و نحوه استفاده از پالت تراک برقی نسبت به سایر انواع جک پالت آسان تر است. خوشبختانه کارا ماشین آرنا به عنوان یکی از معتبرترین تولید کنندگان لیفتراک مفتخر به تولید پالت تراک های با کیفیت و ظرفیت حمل بار 1.5 تن می باشد.

جک پالت برقی یا پالت تراک

جک پالت گالوانیزه

جک پالت گالوانیزه دارای بدنه و قطعات استیل و ضد زنگ می باشد. به همین دلیل این نوع جک پالت مناسب محیط های با رطوبت بالا مانند سردخانه ها، انبار گوشت، ماهی و لبنیات، صنایع دارویی و شیمیایی است. این نوع جک پالت معمولا با سایز استاندارد و تناژ ۳ تن در بازار ایران عرضه می گردد.

جک پالت گاوانیزه

جک پالت قیچی

جک پالت قیچی برای مواقعی که نیاز به بالا آمدن بار روی شاخک جک پالت است، مورد استفاده قرار می‌گیرد. جک پالت قیچی قابلیت بردن پالت یا بار را تا ارتفاع ۸۰ سانتی متر دارد. این نوع جک پالت معمولا با سایز استاندارد ۵۵cm در ۱۱۵cm تولید می شود و فقط در تناژ ۱.۵ تن در بازار موجود می باشد.

جک پالت قیچی

جک پالت از چه اجزایی تشکیل شده است

  1. دسته ی جک پالت که اهرم بالابرنده و فرمان نیز گفته میشود
  2. محفظه جلوی جک پالت که پمپ هیدرولیک در آن قرار دارد
  3. چرخ های جلو با قابلیت چرخش 360 درجه
  4. شاسی هرمی جلوی جک پالت
  5. شاخک ها
  6. چرخ های عقبی

انواع چرخ هاي جک پالت :

چرخ پلي اورتان – جهت سطوح هموار، بدون صدا، ضد سايش، طول عمر بالا و چسبندگي بيشتر

چرخ فولادي – جهت استفاده در محيط هاي بسيار خشن مانند آهنگري و کارگاه هاي فلزات

چرخ تفلون (پلي آميد) – سطوح هموار، حداقل نيرو در کشش، مقاوم، مناسب محيط هاي شيميايي

چرخ لاستيکي – بهترين انتخاب در بي صدايي و نرمي، مناسب در سطوح نرم و خشن

چرخ جک پالت

چرخ جک پالت

خرید جک پالت و نکاتی که هنگام خرید باید به آن توجه کنیم

  • در هنگام خرید لیفتراک نیاز سنجی بسیار مهم است یعنی شما متوجه نیازی که برای خرید دارید باشید
  • بهتر است که جک پالتی که تهییه میکنید چرخ های پلی اورتان داشته باشد
  • توجه به برند و جنس پمپ هیدرولیک نیز در خرید جک پالت امری واجب و ضروری است
  • توجه به طول شاخک ها و ارتفاع بالابری جک پالت نیز از سوی مشتری حائز اهمیت است
  • جنس بدنه در نقاط بسیار مرطوب بهتر است از گالوانیزه استفاده شده باشد

اجزای تشکیل دهنده پمپ جک پالت

  • پیستون بزرگ یا شافت بزرگ که عمل بالا رفتن و انجام میده
  • سوپاپ
  • پدال : قسمتی که تخلیه میکنه
  • سیلندر یا شافت کوچک و بالاش یک قسمت پولکی داره
  • فنر
  • پوسته ی پمپ
  • پیچ هواگیری و اضافه کردن روغن
  • لوازم آببندی که داخل قرار میگیره

تعمیر و نگهداری جک پالت

جک پالت دوام و تطبیق پذیری بالایی را به صورت همزمان فراهم می کند. به همین دلیل یکی از پرکاربردترین دستگاه ها در زمینه تجهیزات انبارداری می باشد، به منظور جلوگیری از ایجاد اختلال در تجارت و نگهداری از تجهیزات در وضعیتی مناسب به شما یک روال تعمیر و نگهداری از دستگاه را بعد از خرید جک پالت دستی پیشنهاد می کنیم، که به شما کمک می کند گرفتار عیب و نقص در دستگاه نشوید، البته این مسائل به دلیل دوام بالای دستگاه کم پیش می آید اما از مسائل مهمی است که باید به آن برای عمر طولانی دستگاه خود توجه کنید

پر کردن روغن در جک پالت یا پمپ هیدرولیک آن

جابه جایی بارهای سنگین بدون استفاده از این دستگاه غیر ممکن است و این دستگاه به کمک پمپ هیدرولیک، بالابری بار را انجام می دهد و این پمپ از روغن هیدرولیک برای انتقال فشار مورد نیاز برای بالابری بار استفاده می کند. بخشی از نگهداری جک پالت، بررسی روغن هیدرولیک برای اطمینان از قرار گرفتن در سطح مناسب می باشد. نحوه پر کردن روغن از مطالبی است که باید در این زمینه یاد بگیرید که در ادامه به شرح آن می پردازیم

1- گام اول:
جک پالت دستی مورد نظر را کافی است در یک سطح صاف و سخت قرار دهید و دسته کنترلی آن را به حالت پایین منتقل کنید تا شاخک ها به پایین ترین حالت باشند.
2- گام دوم:
با استفاده از پیچ گوشتی سر صاف پلاگین و واشر محل مخزن روغن هیدرولیک را باز کنید. در صورتی که اطلاع ندارید کجاست به دفترچه دستگاه هم می توانید مراجعه کنید.
3- گام سوم:
با استفاده از قیف روغن هیدرولیک را وارد دریچه مخزن کنید و سطح را بررسی کنید و بیش تر از حد مجاز نریزید.
4- گام چهارم:
با استفاده از دسته جک پالت دو سه بار پمپ کنید تا روغن وارد پمپ هیدرولیک شود.
5- گام پنجم:
گام 3 و 4 را چند بار تکرار کنید تا این که سطح روغن در پایین دریچه مخزن پایدار شود.
4- گام ششم:
پلاگین و واشر مخزن روغن هیدرولیک را در جای خود قرار دهید و با استفاده از پیچ گوشتی مسطح آن را محکم پیچ کنید و هر گونه روغن اضافی را روی مخزن هیدرولیک با دستمال پاک کنید.
برای اطلاع از قیمت جک پالت های مختلف با ما تماس بگیرید و یا فرم درخواست پیش فاکتور را پر بفرمایید.

مشاهده صفحه خرید جک پالت دستی

نکات مربوط به بازرسی واحد هیدرولیک

در ابتدا باید خارج واحد هیدرولیک برای نشتی روغن بررسی شود سپس خود واحد هیدرولیک یا همان پمپ هیدرولیک بررسی شود، برای انجام این کار بار یا پالت باید بر روی جک پالت قرار گرفته شود و سپس آزمایش انجام شود. روال کار به این صورت است که بار سنگینی را بر روی جک پالت قرار می دهید اما توجه داشته باشید که از حداکثر ظرفیت مجاز خارج نشود، سپس اجازه می دهید برای 15 تا 20 دقیقه به همان حالت با بار باقی بماند. از این طریق به سرعت می توانید عملکرد دستگاه خود را اندازه گیری کنید. هم چنین در صورتی که نشتی روغن داشت آن را بررسی کنید، نوع روغنی هم که برای پمپ هیدرولیک استفاده می کنید بسیار مهم است که نوع آن را باید از شرکت تولید کننده جک پالت بپرسید. به این نکته هم توجه کنید که از روغن خودرو یا روغن ترمز برای پمپ هیدرولیک استفاده نکنید.

مشاهده صفحه خرید استاکر برقی 2 تن 

تعمیرات پمپ هیدرولیک جک پالت

نکاتی که پمپ هیدرولیک به تعمیر نیازمند است.

1- جک پالت قادر به بلند کردن بار نیست:
گرفتاری هوا در پمپ هیدرولیک: برای حل این مشکل دسته را در وضعیت خلاص قرار دهید، سپس به صورت دستی دسته را به سرعت بین 5 تا 10 بار و یا برای مدت زمان 15 دقیقه بالا و پایین ببرید(پمپ کنید) یا تا زمانی این کار را انجام دهید که مشکل برطرف شود.
مایع پمپ هیدرولیک کم است: جک پالت را در سطح پایین قرار دهید، سپس پلاستیکی را که محفظه مایعات هیدرولیک را محکم نگه داشته است، جدا کرده و مخزن روغن را دوباره پر کنید. اگر مشکل همچنان ادامه داشته باشد، شاید مجبور شوید مخزن جک پالت را تخلیه کرده و دوباره شروع کنید.
2- جک پالت بعد از بلند کردن بار پایین می آید:
اگر بعد از این که جک پالت(پالت تراک) را بالا می برید به سرعت پایین می آید یا این که جک پالت با بار بالا نمی رود و بدون بار بالا می رود همانند فیلم زیر دریچه هیدرولیک را باز کنید و اجازه دهید روغن و ناخالاصی ها بیرون بیاید.

3- جک پالت قادر به حرکت کردن نیست:
چرخ جک پالت آسیب دیده است: سعی کنید چرخ را جدا کنید و آن را مجددا وصل کنید و مطمئن باشید چرخ متناسب با دستگاه است و مانعی برای حرکت  آن وجود ندارد در صورتی که هم چنان مشکل پابرجا بود حتما چرخ را تعویض کنید. در صورتی که با نحوه تعویض چرخ آشنایی ندارید می توانید فیلم آموزش تعویض چرخ جک پالت را مشاهده کنید.
4- جک برای پایین آوردن بار به مشکل می خورد:
دستگاه را به دقت بررسی کنید به دنبال هر گونه مشکلات ساختاری به ویژه قطعات فریم دستگاه باشید. قطعاتی که هنگام بازرسی باید به دقت بررسی شود شامل : پیوند بالابری و میله فشار است. در صورتی که هر قطعه ای معیوب باشد باید به سرعت تعویض شود.

جک پالت چگونه کار می کند و چند نوع دارد؟

آنها یک دسته با یک اهرم دارند. شاخک ها را در موقعیت زیر یک پالت بلغزانید و دسته را بالا و پایین کنید تا شاخک ها را از روی زمین بلند کنید. پالت را به محل مورد نظر خود فشار داده یا بکشید و اهرم را پایین نگه دارید تا شاخک ها به زمین برگردند. اکنون می توانید جک پالت را از پالت جدا کنید.

جک پالت در 2 نوع برقی و دستی وجود دارد.

جک‌های پالت دستی: کامیون‌های پالت واکی دستی که از فنر هیدرولیک برای بلند کردن پالت‌ها تا 6 اینچ از زمین و حرکت در اطراف استفاده می‌کنند. ظرفیت بار معمولا بین 450 تا 2,5 تن کیلو گرم است.
جک‌های پالت الکتریکی: پالت‌کامیون‌های باتری‌دار که در دو مدل واکی و پایان سوار عرضه می‌شوند. آنها معمولاً از ظرفیت بالابر 2 تن تجاوز نمی کنند. و بارها را حداکثر 6 اینچ از زمین بلند می کند.

تفاوت استاکر برقی و جک پالت دستی چیست؟

جک پالت دستی و استاکربرقی هر دو وسیله‌ای هستند که برای جابجایی مورداستفاده قرار می‌گیرند و باعث سرعت بخشیدن به امور انبارداری و جابجایی می‌شوند. علاوه بر تفاوت‌های ظاهری استاکر برقی و جک پالت دستی، مهم‌ترین فرق استاکر و جک پالت توانایی حمل بار در سطوح شیب‌دار است.  چراکه در دستگاه‌های دستی یا جک پالت اپراتور کنترلی بر روی بار نداشته و با نیروی بدن و بدون دخالت نیروی برقی با باتری باید بار را جابه‌جا کند که همین امر باعث خستگی فرد می‌شود و ازنظر ایمنی خطرساز هست. این در درصورتی‌که در استاکرهای برقی این محدودیت وجود ندارد و توانایی حمل با در سطوح شیب‌دار تا شیب 5.7 درجه را دارد. و اپراتور به سهولت به‌جا به‌جایی بار می‌پردازد. چرا که این نوع استاکرها از نیروی برق استفاده می کنند که از باتری شارژی تامین می شود.

از دیگر تفاوت جک پالت و استاکر برقی می توان به میزان ارتفاع بالابری آنها اشاره کرد. جک پالت دستی توانایی بالابری بار را تا ارتفاع 11 سانتی متر دارد، این در حالی است که استاکر برقی 1.5 تن بار را تا ارتفاع 3 متر  استاکر برقی 2 تن بار را تا ارتفاع 4.5 متر بالا می برند.

تفاوت استاکر برقی و جک پالت دستی

سوالات متداول جک پالت

جک پالت از اصلی ترین دستگاه ها برای جابه جایی و حمل بار است. به طور کلی برای حمل بار در سطح افقی و راهرو های باریک بسیار کاربردی است.
به طور کلی جک پالت ها در ظرفیت های مختلف تولید می شود. از آنجایی که حمل بار در جک پالت به کمک نیرو انسانی است انتخاب مناسب انتخابی است که اپراتور بتوانند به راحتی بدون وارد کردن نیروی زیادی آن را حمل کند. جک پالت های کارا دارای ظرفیت حمل بار 2.5 و 3تن را دارند.
به طورکلی جک پالت ها بار را تا ارتفاع 11سانتی متر از سطح زمین بالا می برند.
از جک پالت برای حمل و جابه جایی انواع بار در محیط هایی کوچک مانند فروشگاه ها، انبارها، داروخانه ها و محیط هایی بزرگ مانند کارخانه ها و کارگاه ها استفاده می شود.
هزینه جک پالت دستی به تناسب ظرفیت حمل بار آن متفاوت است.
جک پالت های دستی ترمز ندارند. سرعت حرکت توسط اپراتور کنترل می شود